Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 5 db tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor

Zselé

  • 9 dl meggylé (ha nincs ennyi lehet kevés vízzel is pótolni)
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1,5 üveg magozott meggy

Habhoz

  • 1 l habtejszín (keményre verve )
Feketeerdő torta

Elkészítése

Piskóta elkészítése:

5 tojásfehérjét kemény habbá verünk 5 evőkanál cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Két csomag csokipudingport összekeverünk fél csomag sütőporral, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos habba. Előmelegített sütőben megsütjük a tésztát, majd két egyforma lapot készítünk belőle.

Zselé elkészítése:

9 dl meggylében megfőzünk 2 csomag vaníliás pudingport. Amikor elkészült, még melegen hozzákeverjük körülbelül 1,5 üveg kimagozott meggyet.

Tejszínhab elkészítése:

1 liter jól lehűtött tejszínt felverünk ízlés szerint cukorral vagy cukor nélkül, hogy kemény habot kapjunk.

Torta összeállítása:

Miután a piskóták kihűltek, mindkét lapot kettévágjuk, így négy réteg lesz. Elkezdjük rétegezni a tortát: az első piskótalapra kerül a meggyes zselé, majd a tejszínhab. Ezt a rétegezést háromszor ismételjük, minden piskótalapra zselé és hab kerül. A végén a negyedik piskótalapot helyezzük a tetejére.

A tejszínhab körülbelül egyharmadát félretesszük a torta díszítéséhez.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feketeerdo-torta-7/