Elkészítése
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és közben kanalanként hozzáadjuk a vizet. A tojásokat nem választjuk szét, hanem egyben verjük fel körülbelül 10 percig, amíg szépen felverődik. Amikor a felverést befejezzük, óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet.
A keveréket közepes tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, tálcára helyezzük, és amikor kihűlt, kettévágjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingot a meggy levében főzzük meg (ha nincs elég lé, vízzel pótoljuk ki, hogy 5 dl legyen), majd langyosra hűtjük. Hagyunk egy kis meggylevet, amelybe belekeverjük a rumot vagy rumaromát. Felverjük a tejszínt habfixálóval.
A kettévágott tortalapot először meglocsoljuk a rumos lével, majd megtöltjük a pudinggal. Ezután egy ujjnyi tejszínt simítunk rá, és szép sorban belenyomkodjuk a meggyszemeket. Ráhelyezzük a felső lapot, és az egészet bevonjuk a maradék tejszínnel.
Sablon segítségével csokimázzal (cukrot felfőzünk a kakaóporral és vízzel, majd amikor kezd kihűlni, belekeverjük a margarint is) megrajzoljuk a francia bulldogot a torta tetejére.
