Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 20 dkg porcukor ( én nem darálom le )
  • 5 evőkanál víz
  • 15 dkg finomliszt
  • 5 dkg kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor

Töltelék

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 üveg magozott meggy
  • rum (vagy aroma ízlés szerint )
  • 0,5 liter habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Máz

  • 18 dkg cukor
  • 2 dkg kakaó
  • 3 evőkanál víz
  • 10 dkg margarin

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, és közben kanalanként hozzáadjuk a vizet. A tojásokat nem választjuk szét, hanem egyben verjük fel körülbelül 10 percig, amíg szépen felverődik. Amikor a felverést befejezzük, óvatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert kakaós lisztet.

A keveréket közepes tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült, tálcára helyezzük, és amikor kihűlt, kettévágjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A pudingot a meggy levében főzzük meg (ha nincs elég lé, vízzel pótoljuk ki, hogy 5 dl legyen), majd langyosra hűtjük. Hagyunk egy kis meggylevet, amelybe belekeverjük a rumot vagy rumaromát. Felverjük a tejszínt habfixálóval.

A kettévágott tortalapot először meglocsoljuk a rumos lével, majd megtöltjük a pudinggal. Ezután egy ujjnyi tejszínt simítunk rá, és szép sorban belenyomkodjuk a meggyszemeket. Ráhelyezzük a felső lapot, és az egészet bevonjuk a maradék tejszínnel.

Sablon segítségével csokimázzal (cukrot felfőzünk a kakaóporral és vízzel, majd amikor kezd kihűlni, belekeverjük a margarint is) megrajzoljuk a francia bulldogot a torta tetejére.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feketeerdo-torta-8/