Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék

  • 1 üveg magozott meggy
  • 4 dkg vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • rumaroma
  • 0,5 liter habtejszín

Díszítés

  • meggyszemek
  • reszelt étcsokoládé
  • tejszínhab

Elkészítése

Elkészítjük a kakaós piskótát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a meggy levét cukorral és pudingporral felfőzzük, végül belekeverjük a rumaromát. Félreteszünk néhány meggyszemet a díszítéshez, a többit a pudingos keverékbe forgatjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a csokit pedig lereszeljük.

A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, az alsó lapot visszatesszük a tortaformába. Habzsák segítségével 2 cm távolságra köröket nyomunk a tejszínhabból, a közöket pedig kitöltjük a meggyes pudinggal, majd rátesszük a következő piskótalapot. A második lapnál ugyanígy folytatjuk, azzal a különbséggel, hogy az előző rétegen habbal kitöltött helyekre most a meggyes rész kerüljön.

Rátesszük a felső piskótalapot, és fél órára hűtőbe tesszük. A hűtés után kivesszük, levesszük a tortakarikát, és az egész tortát bevonjuk a maradék tejszínhabbal. Tejszínhabbal, meggyszemekkel és reszelt csokival díszítjük.

Tortaforma méret: 27 cm

 

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feketeerdo-torta-9/