Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Feketeerdő torta csoki díszítéssel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Piskótához: 8 tojás 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor 8 evőkanál kristálycukor 6 evőkanál finomliszt 1 csomag sütőpor 2 evőkanál étolaj Töltelékhez: 1 üveg magozott meggybefőtt 6 dl habtejszín 2 csomag vaníliás pudingpor 2 evőkanál cukor 1 csomag habfixáló Díszítèshez: 100 g ét vagy tejcsoki 1 dl habtejszín Elkészítése: Piskóta: A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2017.06.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 8 tojás
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál étolaj

Töltelékhez:

  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 6 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag habfixáló

Díszítèshez:

  • 100 g ét vagy tejcsoki
  • 1 dl habtejszín


Elkészítése:

Piskóta:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat, majd a lisztes-kakaós, sütőporos keveréket. Eközben 1-2 kanál tojásfehèrjèvel lazítjuk a masszát.

Végül a felvert fehèrjèbe csorgatjuk az egèszet és lassan összeforgatjuk, hogy minél levegősebb maradjon és ne törjön a hab.

Ezután sütőpapírral bélelt, kerek, 24 cm-es formába öntjük a masszát 3 részletben. 180 fokos, előmelegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük. A kész lapokat kihűtjük.

Töltelék:

A befőttet lecsepegtetjük, a levét felfogjuk.

A meggylevet a pudingporral összekeverjük, majd belerakjuk a meggyet és botmixerrel kissé pürésítjük, így nem lesznek benne olyan nagy darabok.

Ezután sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk kihűlni.

Közben a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.

Összeállítás:

A habot és a meggyes krémet habzsákba töltjük és a már kihűlt piskótákat megtöltjük felváltva a habbal és a meggyes krémmel.

Kívülről a trotát bevonjuk a megmaradt habbal. A csokit összemelegítjük 1 dl tejszínnel és rácsorgatjuk a torta szélére. Egy villa nyelével kívülről befelé haladva csíkokat húzunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is