Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Feketeerdő torta meglepetéssel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához: Piskóta: 7 tojás 7 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt 3 evőkanál kakaópor 1 kávéskanál sütőpor Meggyes réteg: 10 dkg meggy 3 dl meggylé 1 csomag vaníliás pudingpor 5 dkg cukor 1 teáskanál fahéj Habréteg: 5 dl habtejszín 1 evőkanál kakaópor 10 dkg étcsokoládé (a díszítéshez) Elkészítése: Először is a piskótát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
vivi.szaboo
Beküldte: 2016.04.18.

Elkészítése

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:

Piskóta:

  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Meggyes réteg:

  • 10 dkg meggy
  • 3 dl meggylé
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál fahéj

Habréteg:

  • 5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé (a díszítéshez)


Elkészítése:

Először is a piskótát készítjük el, ehhez a tojásokat szétválasztjuk. Kemény habbá keverjük a tojásfehérjét. A cukorral habosra keverjük a tojássárgáját, majd ezt hozzáadjuk a tojásfehérje habhoz, majd hozzátesszük a liszttel elkevert kakaóport és sütőport (érdemes átszitálni őket, ugyanis a csomós sütőpor keserű szemeket eredményez a kész piskótában) és óvatosan, a fehérjehab túlzott megtörése nélkül összekeverjük.

Sütőbe toljuk és megsütjük. Ha kész a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd 3 lapba vágjuk.

Ezután készítsük el a meggyes tölteléket: a meggylét, cukrot és vaníliás pudingport keverjük el, majd tegyük bele a meggyet és a fahéjat. Közepes lángon sűrítsük be. Még melegen kenjük rá a legalsó tortalapra.

A középső tortalap közepén vágjunk egy tetszőleges méretű kört, én ehhez egy poharat használtam, majd tegyük a meggyes töltelék közepébe. A kivágott körben egy kiskanál segítségével kaparjuk ki a meggyes tölteléket vigyázva, hogy az alsó piskótalapot ne kaparjuk fel.

Tegyük hűtőbe, míg teljesen ki nem hűl. Ha kihűlt kivesszük a hűtőből, majd rátesszük a középső, lyukas lapot.

Addig verjük kemény habbá a tejszínt. Kb 3-4 evőkanálnyit vegyünk ki belőle és abba keverjük bele a kakaóport. De ha valaki kakaós habbal szeretne díszíteni, az cserélje meg a mennyiségeket, ám akkor több kakaóporra lesz szükség.

Ha kihűlt kivesszük a hűtőből, majd rátesszük a középső, lyukas lapot, majd felvisszük rá a habréteget. Ehhez felváltva rajzoljunk köröket a kakaós és sima tejszínnel a piskótára, majd a lyukat töltsük fel cukorkákkal, gumicukorral, bármivel, ami tetszik.

Végül helyezzük rá az utolsó piskótalapot és tetszés szerint díszítsük. Én ehhez most 3 csomag ostyarudat és csokiforgácsot használtam.

Csokiforgács elkészítése: kevés olajjal olvasszunk fel egy tábla étcsokoládét, majd egy tepsi vagy tálca hátulján oszlassuk el. Tegyük hűtőbe. Ha megszilárdult, egy spatula segítségével készítsünk belőle csokoládéforgácsot.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
vivi.szaboo
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is