Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Feketeerdő torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 180 g cukor
  • 180 g liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dkg kristálycukor
  • 20 dkg meggybefőtt
  • 0,5 liter tejszínhab ( vagy a dobozos és felrázós vagy pedig a felverős)

Elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk és kilisztezünk egy közepes méretű tortaformát. A tojásokat egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd habosra keverjük.

Apránként hozzáadjuk a lisztet és a sót, és óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab. A masszát beleöntjük a tortaformába (24 cm), majd egyenletesen elsimítjuk.

Betesszük a sütőbe, és kb. 25-30 percig sütjük, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje, és a tűpróba sikeres. Amikor készen van, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk a formából és három részre vágjuk.

A meggylevet a pudingporral és a cukorral sűrű krémmé főzzük, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyet. A tejszínt kemény habbá verjük. Ezután az első tortalapot megkenjük a meggyes töltelékkel, majd ugyanannyi tejszínhab kerül rá. Ugyanígy járunk el a következő piskótalappal is. Végül ráhelyezzük a harmadik piskótalapot. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk tejszínhabbal.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/feketeerdo-torta/