A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk (ne legyen forró, épp csak folyós), majd hozzáadjuk a cukrokat, a tojássárgákat és a sütőport, végül habosra keverjük.
A tojásfehérjékből a sóval kemény habot verünk, majd összekeverjük a csokis alappal, végül a lisztet is elkeverjük benne.
Beleöntjük a tortaformába, a tetejét egyenletesre elsimítjuk és 190 fokon sütjük 20 percig, majd visszavesszük a sütőt 170 fokra és további 25-28 perc alatt készre sütjük.
Miután elkészült a piskóta, kivesszük a tortaformából és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Középen kettévágjuk és vastagon megkenjük a mogyorókrémmel.
Az epreket elfelezzük.
A torta tetejére az étcsokit az olajjal gőz felett megolvasztjuk és rácsorgatjuk, majd amíg folyékony a csoki, a közepébe ragasztjuk az unicumot és körben az epreket ráhelyezzük, végül díszítjük.
Hőtőbe tesszük 30-40 percre.
Jó étvágyat és kellemes ünneplést kívánok!