Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Focipálya torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a kakaóport. Csomómentes, sima masszát kell kapnunk. Ezt a tésztát egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsiben, és 180 fokon 20-25 percig sütjük. A krémhez a pudingot a csomagolás leírása szerint felfőzzük a meggylében, […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.09.11.

Hozzávalók

A krémhez

Díszítéshez

Elkészítése

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a kakaóport. Csomómentes, sima masszát kell kapnunk. Ezt a tésztát egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsiben, és 180 fokon 20-25 percig sütjük.

A krémhez a pudingot a csomagolás leírása szerint felfőzzük a meggylében, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett meggyet, és hagyjuk hűlni, dermedni a hűtőben. A tejszínt kemény habbá verjük.

A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és mindkét felét vékonyan megkenhetjük meggylekvárral. Az egyik lapra rákenjük a pudingkrémet, majd egy vékony réteg tejszínhabot teszünk rá. Ezt követően ráfordítjuk a másik piskótalapot. A maradék tejszínhabbal a torta külsejét megkenjük, majd hűtőbe tesszük, hogy dermedjen, amíg elkészítjük a cukormázat.

Végül ízlés szerint díszítjük a tortát – én marcipánból sodortam a pálya vonalait.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is