Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Focipálya torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 evőkanál finomliszt
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 csipet só

A krémhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • cukor (ízlés szerint)
  • 5-5 dl meggylé
  • 1 üveg magozott meggy
  • 0,5 liter cukrászhab
  • zselatin ( ha híg lenne a krém)

Díszítéshez

  • cukormáz
  • marcipán massza
  • zöld ételfesték
Focipálya torta

Elkészítése

A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet és a kakaóport. Csomómentes, sima masszát kell kapnunk. Ezt a tésztát egyenletesen elosztjuk egy sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsiben, és 180 fokon 20-25 percig sütjük.

A krémhez a pudingot a csomagolás leírása szerint felfőzzük a meggylében, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett meggyet, és hagyjuk hűlni, dermedni a hűtőben. A tejszínt kemény habbá verjük.

A kihűlt piskótalapot kettévágjuk, és mindkét felét vékonyan megkenhetjük meggylekvárral. Az egyik lapra rákenjük a pudingkrémet, majd egy vékony réteg tejszínhabot teszünk rá. Ezt követően ráfordítjuk a másik piskótalapot. A maradék tejszínhabbal a torta külsejét megkenjük, majd hűtőbe tesszük, hogy dermedjen, amíg elkészítjük a cukormázat.

Végül ízlés szerint díszítjük a tortát – én marcipánból sodortam a pálya vonalait.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/focipalya-torta/