Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fondant recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg átszitált porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál margarin
  • 1 evőkanál zselatin
  • 4-6 evőkanál víz

Elkészítése

A zselatint a vízben feloldjuk, majd gőz felett felmelegítjük. Hozzáadjuk a margarint és a mézet, majd folyamatos keverés mellett belekeverünk kb. 500 g átszitált porcukrot. A masszát alaposan összedolgozzuk, gépet is használhatunk. Ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék porcukrot, amíg el nem érjük a megfelelő állagot. Ha túl kemény, kevés vízzel lágyítható, és ha a kívánt állagot kevesebb cukorral is elérjük, nem szükséges az 1 kg teljes mennyisége.

A kész fondantot légmentesen fóliába csomagoljuk, majd legalább 6 órán át hűtőben pihentetjük. Használat előtt porcukorral meghintett felületen nyújtjuk és formázzuk.

Tárolás és használati tippek:

• Hűtőben légmentesen tárolva akár 2 hónapig eláll.

• Fagyasztani nem ajánlott, de lehetséges.

• Használat előtt kissé megmelegíthető a mikróban, hogy könnyebben kezelhető legyen.

• Mindig tartsuk letakarva, ha szünetet tartunk, hogy ne száradjon ki.

• Ha túl kemény, margarinos kézzel puhítható.

• Hűtőben a torta felülete vízfoltos lehet, ezért érdemes dobozba tenni.

• Ha túlzottan porcukros, kevés vízzel fényesíthető, vagy további porcukrozással mattítható.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/fondant/