Hozzávalók:
- 10 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 ek kakaópor
- 10 dkg liszt
Tetejére:
- 20 dkg étcsoki
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
Vízgőz felett olvasszuk fel a vajat és a csokoládét. Amikor egynemű masszát kapunk, keverjük bele a cukrot, majd egyesével dolgozzuk bele a tojásokat. Adjuk hozzá a kakaóport és a lisztet. Gépi habverővel jól dolgozzuk össze.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A masszát kivajazott, 24 cm-es tortaformába öntjük és 15 percig sütjük, majd teljesen kihűtjük.
A csokit gőz felett felmelegítjük a tejszínnel és gépi habverővel szép fényesre keverjük. Ráöntjük a tészta tetejére és hűtőbe tesszük amíg megdermed.
[box style=”info”]Pillanatok alatt kész van, idő csak a hűtéshez kell.[/box]