Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Franciakrémes torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál ecet
  • csipet só

Krémhez

  • 4 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 9 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1,2 liter víz
  • 0,5 liter habtejszín

A mázhoz

  • 0,5 teáskanál instant kávé
  • 5 evőkanál tej
  • 20 dkg cukor
  • 7 dkg margarin

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni. A tésztából két cipót formálunk, majd mindkettőt kinyújtjuk, és nagy gáztepsi hátán megsütjük. A megsült tésztából két egyenlő kör alakú lapot vágunk ki.

A pudingporokat a cukorral és 2 dl vízzel simára keverjük. Egy nagy edényben 1 liter vizet felforralunk, majd ebben felfőzzük a pudingos masszát. Miután besűrűsödött, óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjékből felvert kemény habot, amelybe előzőleg 20 dkg porcukrot kevertünk. Az egészet tovább forraljuk 3-4 percig.

Az egyik sült lapot egy tortaformába helyezzük, köré kartonból készült, fóliával bevont keretet teszünk, és forrón ráöntjük a krémet. A másik lapot karamellmázzal bevonjuk, majd cikkekre vágjuk.

A karamellmáz elkészítéséhez a nescafét feloldjuk a tejben, hozzáadjuk a cukrot, és kis lángon folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Ezután levesszük a tűzről, és margarint keverünk hozzá.

A habtejszínt keményre felverjük, és a krém tetejére simítjuk. A maradék habból habrózsákat készítünk, amikkel a torta szélét körbevesszük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/franciakremes-torta/