Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenye torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 liter habtejszín
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg porcukor

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukor nagyobb részével habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert sárgájához. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és alaposan összedolgozzuk. A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben, 26 cm-es tortaformában 30-40 percig sütjük.

Krém elkészítése

A habtejszínt porcukorral habosra keverjük, majd hozzáreszeljük a gesztenyét és óvatosan összekeverjük. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, majd megtöltjük a gesztenyés krémmel.

Torta díszítése

A maradék habtejszínt porcukorral habosra keverjük, majd a torta tetejét és oldalát ezzel a habbal díszítjük. A tortát gesztenyével díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gesztenye-torta-2/