Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenye torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 5 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg finomliszt
  • 5 dkg darált dió
  • 0,5 dl étolaj
  • 0,5 dl víz
  • 1 csomag sütőpor

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 0,5 csomag gesztenye massza
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín
  • rum

Elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral és dióval elkevert lisztet. Az egészet egynemű masszává dolgozzuk. A tésztát egy 26 cm-es tortaformába öntjük, amelyet előzőleg margarinnal kikentünk. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon készre sütjük. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd három lapra vágjuk.

Az alsó lapot visszahelyezzük a kapcsos tortaformába. A pudingot a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd az alsó lapra simítjuk. Erre ráhelyezzük a második lapot. A margarint a porcukorral és kevés rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát, és krémmé dolgozzuk. A krémet a második lapra kenjük, de egyharmadát félretesszük a torta tetejére és oldalára.

A harmadik lapot a krém tetejére helyezzük. A torta tetejét és oldalát a félretett gesztenyekrémmel vonjuk be egyenletesen. A habtejszínt kemény habbá verjük, és ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gesztenye-torta-3/