Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Gesztenye torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gesztenyetorta egy különleges, mégis könnyen elkészíthető desszert, amely krémes gesztenyés töltelékkel, puha piskótával és lágy tejszínhabbal készül. Cukormentes változata is éppoly ízletes, így diétázók és cukorbetegek számára is bátran fogyasztható.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
anikò varga
Beküldte: 2013.09.17.

Tésztához

Krémhez

Bevonáshoz

Díszítésnek

Elkészítése

Piskóta

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a tortaformát sütőpapírral kibéleljük.

A fehér piskótához 2 tojás fehérjét kemény habbá verünk, a sárgáját csipet sóval és édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadunk 2 evőkanál sütőporos lisztet, 2 evőkanál vizet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. A masszát a formába öntjük, kb. 10 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.

A kakaós piskótához a maradék 6 tojással dolgozunk: a tojássárgákat édesítőszerrel és vanília aromával habosra keverjük, majd hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, 6 evőkanál vizet és a sütőporos lisztet. Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Külön megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni, és félbevágjuk.

Gesztenyekrém

A pudingport a tejjel és az édesítőszerrel megfőzzük, majd kihűtjük. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A margarint édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a gesztenyemasszát, a rumaromát és a citromlevet.

Összeállítás

A tortát kakaós lappal kezdjük, rákenjük a krém egy részét, majd világos lap következik, újra krém, végül kakaós piskótával zárjuk. A tetejét és oldalát vékonyan megkenjük krémmel, majd hűtőben pihentetjük kb. fél órát.

Bevonás és díszítés

A növényi tejszínt kemény habbá verjük. A felét kakaóporral elkeverjük, így két színnel díszíthetjük a tortát. A tetejére az előzőleg félretett gesztenyemasszából nyomunk mintákat.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk egy kevés narancshéjjal vagy vaníliával is. Ha ünnepi alkalomra készítjük, kandírozott gyümölccsel vagy reszelt étcsokoládéval is díszíthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is