Piskóta
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a tortaformát sütőpapírral kibéleljük.
A fehér piskótához 2 tojás fehérjét kemény habbá verünk, a sárgáját csipet sóval és édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadunk 2 evőkanál sütőporos lisztet, 2 evőkanál vizet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. A masszát a formába öntjük, kb. 10 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.
A kakaós piskótához a maradék 6 tojással dolgozunk: a tojássárgákat édesítőszerrel és vanília aromával habosra keverjük, majd hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, 6 evőkanál vizet és a sütőporos lisztet. Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Külön megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni, és félbevágjuk.
Gesztenyekrém
A pudingport a tejjel és az édesítőszerrel megfőzzük, majd kihűtjük. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A margarint édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a gesztenyemasszát, a rumaromát és a citromlevet.
Összeállítás
A tortát kakaós lappal kezdjük, rákenjük a krém egy részét, majd világos lap következik, újra krém, végül kakaós piskótával zárjuk. A tetejét és oldalát vékonyan megkenjük krémmel, majd hűtőben pihentetjük kb. fél órát.
Bevonás és díszítés
A növényi tejszínt kemény habbá verjük. A felét kakaóporral elkeverjük, így két színnel díszíthetjük a tortát. A tetejére az előzőleg félretett gesztenyemasszából nyomunk mintákat.
Tipp
A krémet gazdagíthatjuk egy kevés narancshéjjal vagy vaníliával is. Ha ünnepi alkalomra készítjük, kandírozott gyümölccsel vagy reszelt étcsokoládéval is díszíthetjük.