Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenye torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 8 közepes tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • folyékony édesítő
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 8 evőkanál víz

Krémhez

  • 25 dkg margarin
  • 30 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • folyékony édesítő
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 1 kupaknyi citromlé

Bevonáshoz

  • 2,5 dl növényi habalap
  • 1 evőkanál kakaópor

Díszítésnek

  • natúr gesztenyemassza

Elkészítése

Piskóta

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a tortaformát sütőpapírral kibéleljük.

A fehér piskótához 2 tojás fehérjét kemény habbá verünk, a sárgáját csipet sóval és édesítőszerrel habosra keverjük. Hozzáadunk 2 evőkanál sütőporos lisztet, 2 evőkanál vizet, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjét. A masszát a formába öntjük, kb. 10 perc alatt megsütjük, majd rácson kihűtjük.

A kakaós piskótához a maradék 6 tojással dolgozunk: a tojássárgákat édesítőszerrel és vanília aromával habosra keverjük, majd hozzáadunk 2 evőkanál kakaóport, 6 evőkanál vizet és a sütőporos lisztet. Végül beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Külön megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni, és félbevágjuk.

Gesztenyekrém

A pudingport a tejjel és az édesítőszerrel megfőzzük, majd kihűtjük. A gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, egy keveset félreteszünk a díszítéshez. A margarint édesítőszerrel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt pudingot, a gesztenyemasszát, a rumaromát és a citromlevet.

Összeállítás

A tortát kakaós lappal kezdjük, rákenjük a krém egy részét, majd világos lap következik, újra krém, végül kakaós piskótával zárjuk. A tetejét és oldalát vékonyan megkenjük krémmel, majd hűtőben pihentetjük kb. fél órát.

Bevonás és díszítés

A növényi tejszínt kemény habbá verjük. A felét kakaóporral elkeverjük, így két színnel díszíthetjük a tortát. A tetejére az előzőleg félretett gesztenyemasszából nyomunk mintákat.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk egy kevés narancshéjjal vagy vaníliával is. Ha ünnepi alkalomra készítjük, kandírozott gyümölccsel vagy reszelt étcsokoládéval is díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gesztenye-torta-4/