Elkészítése
Hozzávalók:
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag gesztenyepüré
- 36 dkg cukor
- 7 tojás
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 2-3 ek kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat jó habosra verjük (3-4 percig), majd hozzáadunk 30 dkg kristálycukrot, így is keverjük 1-2 percig, majd hozzáadjuk a sütőporos, kakaós lisztet is és így is keverjük kicsit.
Mehet a kivajazott, kilisztezett tortaformába. 20-25 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A kiolvasztott gesztenyepürét beletesszük egy tálba, hozzáadjuk a tejszínt, 6 dkg cukrot, majd habverővel krémesre keverjük. A tortát ketté vágjuk, megkenjük a krém felével, majd a tetejét és az oldalát is.Tetszőlegesen díszítjük.
[box style=”info”]Ízlés szerint meggyet is rakhatunk a 2 lap közé vagy a tetejére díszítésnek.[/box]
