Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenye torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 8 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 400 ml cukrászhab
  • 1 csomag habfixáló
  • 20 dkg reszelt gesztenyemassza

Díszítés

  • csokoládé reszelék
  • 5 dkg reszelt gesztenymassza

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután hozzáadjuk a sütőport, a lisztet és a kakaóport, majd összeforgatjuk óvatosan.

A jól eldolgozott masszát csatos tortaformába (28 cm) öntjük és előmelegített sütőbe helyezzük. A piskótát takarék lángon kb 15 perc alatt megsütjük, állagát tűpróbával ellenőrizzük.

A kisült piskótát kihűtjük, majd három lapra vágjuk.

A cukrászhabot a habfixálóval felverjük, majd mikor már teljesen kemény a hab, hozzádolgozzuk a gesztenyét.

Az alsó piskótalapot megkenjük a krémmel, majd ráhelyezzük a másodikat. Ezt is megkenjük és befedjük az utolsó lappal. A megtöltött tortát a megmaradt krémmel körbekenjük.

Az oldalát csokoládé reszelékkel, a tetejét reszelt gesztenyével díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gesztenye-torta-8/