Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Gesztenyepüré torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a tojásokat kettéválasztjuk, és a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Amikor a hab már szép kemény, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd tovább habosítjuk, amíg a keverék könnyű és levegős nem lesz. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőport, a kakaóport és a lisztet, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.24.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a tojásokat kettéválasztjuk, és a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Amikor a hab már szép kemény, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd tovább habosítjuk, amíg a keverék könnyű és levegős nem lesz. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőport, a kakaóport és a lisztet, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg a piskóta szépen megemelkedik és aranybarnára sül. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Miután a piskóta kihűlt, három egyenlő vastagságú lapra vágjuk. A tejszínt vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, hogy a krém stabil maradjon.

Az alsó piskótalapra rákenjük a tejszínhab egyharmadát, majd ráreszeljük a gesztenyemassza egyharmadát. Ezután rátesszük a következő piskótalapot, és ismét megkenjük a tejszínhab egyharmadával, majd újra ráreszeljük a gesztenyemasszát. Végül a harmadik piskótalapot is rátesszük, és a maradék tejszínhabbal és gesztenyemasszával díszítjük a torta tetejét. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krémek szépen összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is