Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyepüré torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 kg gesztenyepüré
  • 0,5 liter habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítése

Először a tojásokat kettéválasztjuk, és a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Amikor a hab már szép kemény, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd tovább habosítjuk, amíg a keverék könnyű és levegős nem lesz. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőport, a kakaóport és a lisztet, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.

A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg a piskóta szépen megemelkedik és aranybarnára sül. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.

Miután a piskóta kihűlt, három egyenlő vastagságú lapra vágjuk. A tejszínt vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, hogy a krém stabil maradjon.

Az alsó piskótalapra rákenjük a tejszínhab egyharmadát, majd ráreszeljük a gesztenyemassza egyharmadát. Ezután rátesszük a következő piskótalapot, és ismét megkenjük a tejszínhab egyharmadával, majd újra ráreszeljük a gesztenyemasszát. Végül a harmadik piskótalapot is rátesszük, és a maradék tejszínhabbal és gesztenyemasszával díszítjük a torta tetejét. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krémek szépen összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gesztenyepure-torta/