Először a tojásokat kettéválasztjuk, és a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Amikor a hab már szép kemény, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd tovább habosítjuk, amíg a keverék könnyű és levegős nem lesz. Ezután óvatosan beleforgatjuk a sütőport, a kakaóport és a lisztet, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg a piskóta szépen megemelkedik és aranybarnára sül. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni.
Miután a piskóta kihűlt, három egyenlő vastagságú lapra vágjuk. A tejszínt vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót, hogy a krém stabil maradjon.
Az alsó piskótalapra rákenjük a tejszínhab egyharmadát, majd ráreszeljük a gesztenyemassza egyharmadát. Ezután rátesszük a következő piskótalapot, és ismét megkenjük a tejszínhab egyharmadával, majd újra ráreszeljük a gesztenyemasszát. Végül a harmadik piskótalapot is rátesszük, és a maradék tejszínhabbal és gesztenyemasszával díszítjük a torta tetejét. A tortát hűtőbe tesszük, hogy a krémek szépen összeérjenek, majd szeletelve tálaljuk.