Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés álom recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Krémhez:

3 cs vanília ízű pudingpor

2 evőkanál porcukor

1 ü rumaroma

15 dkg margarin

2 csomag gesztenyepüré

Díszítés

2 cs vaníliás puding

cukor gyöngyök

marcipán virágok Elkészítés

A tojásokat ketté választjuk. A sárgájába 8 kanál cukrot teszünk és habosra keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a habosra kevert tojássárgájához. A lisztet összekeverjük a sütőporral és hozzáadjuk az előzőleg kapott masszához. Szív alakú sütőformában készre sütjük.

Krém:

Megfőzzük a pudingokat. 15 dkg margarinhoz keverünk 2 evőkanál porcukrot és habosra keverjük. A kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a margarinos masszát és még hozzákeverjük a gesztenye masszát is. Beleöntjük a rumaromát és alaposan eldolgozzuk.

Ketté vágjuk a kihűlt piskótát megkenjük a gesztenyés krémmel. A külsejét is ezzel kenjük meg. A torta oldalát meghintjük darált háztartási keksszel. Ízlés szerint díszíthetjük marcipán virágokkal, cukor gyöngyökkel stb.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gesztenyes-alom-2/