Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés-mézeskalácsos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor

Krém

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál rum vagy aroma
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 dl tejszín

Tetejére

  • kevés kevés krém
  • kakaópor
  • dekorcukor (el is maradhat)

Elkészítése

A formát (22 cm) kibéleljük sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt robotgéppel, magas fokozaton jól kihabosítjuk, majd a lisztet és a kakaóport is beleforgatjuk óvatosan úgy, hogy ne törjük össze a tojáshabot.

A kész masszát az előkészített formába öntjük és kb 20 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát! Rácson kihűtjük a piskótát.

A krémhez a mascarponét, kiengedett gesztenyemasszát, porcukrot, mézesfűszert és a rumaromát alaposan kikeverjük, majd hozzáöntjük a folyékony tejszínt és az egészet keményre felverjük pár perc alatt.

A piskótát lapjában ketté vágjuk. A krém felét az alsó lapra kenjük, rátesszük a másik lapot és kissé lenyomkodjuk, majd körben és a tetejét is bevonjuk a tortának krémmel. Keveset hagyhatunk a díszítéshez.

Ízlés szerint díszítjük a megmaradt krémmel, kakaóporral és dekorcukorral.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gesztenyes-mezeskalacsos-torta/