Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés pudingtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 2 csomag pudingpor
  • 1 liter tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 50 dkg gesztenye massza
  • 1 csomag mazsola

Elkészítése

Piskóta: A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot apránként adagoljuk hozzá, majd a tojások sárgáját a vaníliás cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéhez adjuk a lisztet, tojássárgáját és a sütőport. Óvatosan csomómentesre keverjük. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Amint kihűlt gesztenyemasszát krumplinyomón át nyomunk, meg kenjük vele a

piskótatésztát.

Krém:

2 Csomag pudingporból és 1 liter tejből pudingot készítünk,

1 csomag mazsolát leforrázzuk, 5 percig áztatjuk benne, majd a mazsolát bele keverjük a forró pudingba.

A kuglófformát hidegvízzel kiöblítjük, és a pudingot beleöntjük.

2 órát a hűtőbe pihentetjük.

Amikor kihűlt a puding, ráborítjuk a gesztenyés piskótára és óvatosan leemeljük a formát, majd tejszínhabbal díszítjük. Jó étvágyat hozzá. :)Sztori: Ajándékba kaptam egy kuglófformát és valamire szeretem volna használni.:) A kuglófért nem rajongunk.:)

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gesztenyes-pudingtorta/