Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Gesztenyés torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások sárgáját 30 dkg cukorral és 6 evőkanál vízzel alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét szintén 6 evőkanál vízzel és a maradék 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A liszt felét hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan összekeverjük. Ezután a tojásfehérje felét is hozzáadjuk. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, és lassan belekeverjük a tojássárgájás keverékbe. Végül a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Beküldte: 2012.10.30.

Piskótához

Krémhez

Elkészítése

A tojások sárgáját 30 dkg cukorral és 6 evőkanál vízzel alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét szintén 6 evőkanál vízzel és a maradék 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A liszt felét hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan összekeverjük. Ezután a tojásfehérje felét is hozzáadjuk. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, és lassan belekeverjük a tojássárgájás keverékbe. Végül a tojásfehérje másik felét is beleforgatjuk a masszába.

A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém:

A tejben megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk hűlni. Amíg a puding hűl, a gesztenyemasszát és a cukrot alaposan kikeverjük vajjal. A habtejszínt kemény habbá verjük. Amikor a puding teljesen kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyekrémet és a felvert tejszínhab felét.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, erre rátesszük a következő piskótalapot, majd ismét krémet kenünk rá, végül a harmadik piskótalapot is ráhelyezzük. A torta tetejét és oldalait bevonjuk a megmaradt krémmel, majd ízlés szerint díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is