Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyés torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótához

  • 6 db tojás
  • 12 evőkanál víz
  • 30 dkg finomliszt
  • 38 dkg kristálycukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 400 ml habtejszín
  • 20 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

A tojások sárgáját 30 dkg cukorral és 6 evőkanál vízzel alaposan kikeverjük. A tojásfehérjét szintén 6 evőkanál vízzel és a maradék 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. A liszt felét hozzáadjuk a tojássárgájához, majd óvatosan összekeverjük. Ezután a tojásfehérje felét is hozzáadjuk. A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, és lassan belekeverjük a tojássárgájás keverékbe. Végül a tojásfehérje másik felét is beleforgatjuk a masszába.

A tésztát kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém:

A tejben megfőzzük a pudingot, majd hagyjuk hűlni. Amíg a puding hűl, a gesztenyemasszát és a cukrot alaposan kikeverjük vajjal. A habtejszínt kemény habbá verjük. Amikor a puding teljesen kihűlt, hozzákeverjük a gesztenyekrémet és a felvert tejszínhab felét.

Összeállítás:

A kihűlt piskótát három részre vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, erre rátesszük a következő piskótalapot, majd ismét krémet kenünk rá, végül a harmadik piskótalapot is ráhelyezzük. A torta tetejét és oldalait bevonjuk a megmaradt krémmel, majd ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gesztenyes-torta-2/