Először előmelegítjük a sütőt 180°C-ra. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor 3/4-ével, majd a tojássárgáját külön habosra keverjük a maradék cukorral. Ezután a sárgájás keveréket és a sütőporos lisztet óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjéhez, hogy könnyű, levegős tésztát kapjunk.
A keveréket sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük, és kb. fél óra alatt készre sütjük. Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot a csomagolás alapján, majd belekeverjük a gesztenyemasszát, hogy krémes, gesztenyés krémet kapjunk.
Ha a piskóta megsült és kihűlt, három részre vágjuk. A felső részt háromszögekre vágjuk, a középső réteg közepét kivágjuk úgy, hogy a széléből 2 ujjnyi széles sáv maradjon, az alsó részt pedig érintetlenül hagyjuk.
Ezután előveszünk egy közepes méretű fém tálat, és a háromszögekre vágott piskótát szorosan a tál oldalához helyezzük. A gesztenyés krémből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit pedig kettéosztjuk. Az egyik felét beleöntjük a tálba, majd rátesszük a piskóta középső részét (a kivágott karikát). Ezután ráöntjük a krém másik felét, végül a piskóta alsó részével lezárjuk.
A tortát 1-2 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Miután lehűlt, kiborítjuk a tálból, és a félretett gesztenyés krémmel, valamint habtejszínnel díszítjük.
A tetejére gesztenyemasszából kis golyókat formázunk, kakaóporba forgatjuk, majd a torta tetejére helyezzük őket.