Elkészítése
Összekeverjük a piskótamassza hozzávalóit, majd kisütjük. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és citromlével, szegfűszeggel és fahéjjal kompótot főzünk belőlük. A pudingport és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk. Levéve a tűzről, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikát félbevágjuk, megkenjük gesztenyemasszával, amibe tejszínhabot keverünk, hogy könnyedebb legyen.
A kihűlt almakompótot leszűrjük, és a gesztenyés piskótára szeletenként, szorosan egymás mellé helyezzük. A vaníliakrémhez tejszínhabot és feloldott zselatint keverünk, majd ráöntjük az almaszeletekre. Hűtőben pihentetjük, amíg teljesen kihűl. Tálalás előtt tejszínhabbal, piskótalapokkal vagy babapiskótával díszítjük.
