Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Gesztenyetorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Összekeverjük a piskótamassza hozzávalóit, majd kisütjük. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és citromlével, szegfűszeggel és fahéjjal kompótot főzünk belőlük. A pudingport és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk. Levéve a tűzről, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikát félbevágjuk, megkenjük gesztenyemasszával, amibe tejszínhabot keverünk, hogy könnyedebb […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rozsas Eszter
Beküldte: 2013.01.13.

Hozzávalók

Kompót

A krémhez

Elkészítése

Összekeverjük a piskótamassza hozzávalóit, majd kisütjük. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és citromlével, szegfűszeggel és fahéjjal kompótot főzünk belőlük. A pudingport és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk. Levéve a tűzről, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikát félbevágjuk, megkenjük gesztenyemasszával, amibe tejszínhabot keverünk, hogy könnyedebb legyen.

A kihűlt almakompótot leszűrjük, és a gesztenyés piskótára szeletenként, szorosan egymás mellé helyezzük. A vaníliakrémhez tejszínhabot és feloldott zselatint keverünk, majd ráöntjük az almaszeletekre. Hűtőben pihentetjük, amíg teljesen kihűl. Tálalás előtt tejszínhabbal, piskótalapokkal vagy babapiskótával díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rozsas Eszter
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is