Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gesztenyetorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 db tojás
  • 15 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 3 dkg kakaópor

Kompót

  • 1 liter víz
  • 70 dkg alma (savanyú)
  • 1 db citrom
  • szegfűszeg
  • fahéj

A krémhez

  • 3 db tojássárgája
  • 1 zacskó vaníliaízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 40 dkg tejszínhab
  • 10 g zselatin
  • 0,5 dl víz
  • 70 dkg gesztenyemassza

Elkészítése

Összekeverjük a piskótamassza hozzávalóit, majd kisütjük. Az almákat meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és citromlével, szegfűszeggel és fahéjjal kompótot főzünk belőlük. A pudingport és a tojássárgáját kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a cukorral felforraljuk. Levéve a tűzről, hozzáadjuk a pudingos keveréket, majd sűrűre főzzük. A csokoládés piskótakarikát félbevágjuk, megkenjük gesztenyemasszával, amibe tejszínhabot keverünk, hogy könnyedebb legyen.

A kihűlt almakompótot leszűrjük, és a gesztenyés piskótára szeletenként, szorosan egymás mellé helyezzük. A vaníliakrémhez tejszínhabot és feloldott zselatint keverünk, majd ráöntjük az almaszeletekre. Hűtőben pihentetjük, amíg teljesen kihűl. Tálalás előtt tejszínhabbal, piskótalapokkal vagy babapiskótával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gesztenyetorta-3/