Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Gluténmentes csokitorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat külön felverjük. A süteményporban elkeverjük a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert sárgáját és a sütőporos süteményport a fehérjehabbal. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a piskóta illata erőteljesen meg nem jelenik (nagyjából 30-35 percig, bár ez […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.02.

Piskóta

Krém

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat külön felverjük. A süteményporban elkeverjük a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert sárgáját és a sütőporos süteményport a fehérjehabbal. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a piskóta illata erőteljesen meg nem jelenik (nagyjából 30-35 percig, bár ez sütőtől függ). Fontos, hogy a sütő ajtaját ne nyitogassuk! A piskótából két darabot készítünk.

Közben a pudingport a szokásos módon elkészítjük, és hagyjuk sűrűre hűlni. Amikor kihűlt, a margarint robotgéppel habosra keverjük, és hozzáadjuk a pudingot. Az első piskótalapra rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a második piskótalapot. Ha valaki rétegesebben szereti, a piskótalapokat ketté is vághatja.

A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Díszíthetjük tejszínhabbal vagy reszelt csokoládéval, ízlés szerint.

Sztori

Nemrég készítettem el ezt a tortát egy kedves ismerősöm számára, akinek az unokája gluténérzékeny. Nagy sikere volt, és azt mondták, nagyon finom lett. Remélem, más gluténérzékenyek is kipróbálják ezt a receptet – csalódni biztosan nem fognak!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is