Elkészítése
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat külön felverjük. A süteményporban elkeverjük a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert sárgáját és a sütőporos süteményport a fehérjehabbal. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a piskóta illata erőteljesen meg nem jelenik (nagyjából 30-35 percig, bár ez sütőtől függ). Fontos, hogy a sütő ajtaját ne nyitogassuk! A piskótából két darabot készítünk.
Közben a pudingport a szokásos módon elkészítjük, és hagyjuk sűrűre hűlni. Amikor kihűlt, a margarint robotgéppel habosra keverjük, és hozzáadjuk a pudingot. Az első piskótalapra rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a második piskótalapot. Ha valaki rétegesebben szereti, a piskótalapokat ketté is vághatja.
A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Díszíthetjük tejszínhabbal vagy reszelt csokoládéval, ízlés szerint.
Sztori
Nemrég készítettem el ezt a tortát egy kedves ismerősöm számára, akinek az unokája gluténérzékeny. Nagy sikere volt, és azt mondták, nagyon finom lett. Remélem, más gluténérzékenyek is kipróbálják ezt a receptet – csalódni biztosan nem fognak!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
