Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gluténmentes csokitorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 db tojás
  • 3,5 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál süteménypor (gluténmentes)
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor (gluténmentes)
  • 25 dkg margarin
  • 1/3 dl tej
  • cukor

Elkészítése

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat külön felverjük. A süteményporban elkeverjük a sütőport, majd óvatosan összeforgatjuk a felvert sárgáját és a sütőporos süteményport a fehérjehabbal. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral, és beleöntjük a masszát. Közepesen meleg sütőben addig sütjük, amíg a piskóta illata erőteljesen meg nem jelenik (nagyjából 30-35 percig, bár ez sütőtől függ). Fontos, hogy a sütő ajtaját ne nyitogassuk! A piskótából két darabot készítünk.

Közben a pudingport a szokásos módon elkészítjük, és hagyjuk sűrűre hűlni. Amikor kihűlt, a margarint robotgéppel habosra keverjük, és hozzáadjuk a pudingot. Az első piskótalapra rákenjük a krém felét, majd ráhelyezzük a második piskótalapot. Ha valaki rétegesebben szereti, a piskótalapokat ketté is vághatja.

A maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát. Díszíthetjük tejszínhabbal vagy reszelt csokoládéval, ízlés szerint.

Sztori

Nemrég készítettem el ezt a tortát egy kedves ismerősöm számára, akinek az unokája gluténérzékeny. Nagy sikere volt, és azt mondták, nagyon finom lett. Remélem, más gluténérzékenyek is kipróbálják ezt a receptet – csalódni biztosan nem fognak!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/glutenmentes-csokitorta/