Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grillázskrém torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 14 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 dl víz
  • 0,5 dl étolaj

A krémhez

  • 1 csomag karamellízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 dl habtejszín

Grillázshoz

  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 10 dkg cukor

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 6 dkg cukorral kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral, vízzel és olajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjét és a sütőporral elkevert lisztet. Az elkészült tésztát 26 cm-es, kapcsos tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Miután kihűlt, három lapra vágjuk.

A krémhez a pudingport a tejben megfőzzük, majd ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint és a porcukrot, és habosra keverjük. Közben 10 dkg cukrot karamellizálunk, majd amikor szép barnára pirult, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a diót. Sütőpapírra simítjuk, hagyjuk megdermedni, majd széttördeljük és hozzákeverjük a pudingos krémhez.

A maradék 10 dkg cukrot is karamellizáljuk, majd gyorsan eloszlatjuk a tortalapok tetején, amíg meleg. Az első lapot megkenjük a krémmel, rátesszük a következő lapot, ismét krémet kenünk rá, majd ráhelyezzük a harmadik lapot. Ha marad krém, az oldalát is bevonhatjuk vele. Ízlés szerint díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/grillazskrem-torta/