Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Grillázskrémes Dióstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Diós piskótához

  • 4 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 10 evőkanál víz
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 5 dkg darált dió

Grillázskrémhez

  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Piskóta:

A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük. A 4 tojássárgáját 20 dkg cukorral és a darált dióval kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a 10 evőkanál vizet. Ezután a lisztet, a szódabikarbónát és a tojásfehérje habját óvatosan beleforgatjuk a keverékbe. A masszát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformában sütjük.

Grillázskrém:

Az egész tojást és a 2 tojássárgáját 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral gőz fölött felfőzzük, amíg sűrű, pudingszerű krémet nem kapunk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, ami alatt a krém tovább sűrűsödik. Amikor már kihűlt, belekeverjük a vajat.

Ezután 15 dkg cukrot karamellizálunk, majd a tűzről levéve beleforgatjuk a 10 dkg darált diót. A karamelles-diós masszát vajjal megkent sima papírlapra simítjuk. Miután kihűlt, húsklopfolóval vagy aprítógéppel összetörjük. A felét belekeverjük a kihűlt tojásos krémbe.

A piskótát félbevágjuk, és megtöltjük a grillázskrémmel, majd kívülről is bekenjük a krémmel. A torta tetejét a félretett összetört grillázzsal díszítjük, és pár szem diót is szórhatunk rá dekorációként.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/grillazskremes-diostorta/