Elkészítése
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadjuk a cukor egyharmadát. A maradék cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és a rumot.
A lisztet a sütőporral átszitáljuk, és a darált dióval együtt óvatosan a tojásos keverékhez forgatjuk. Végül a tojásfehérjehabot is beleforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze.
A masszát egy 28 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, enyhén az oldalai felé húzva. Előmelegített, 175-180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A megsült tortalapot hagyjuk kihűlni, majd 3 egyenlő részre vágjuk.
A pudingporokat a tejjel és a cukor felével csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a darált diót, és pár percig kevergetve főzzük, majd teljesen kihűtjük.
A margarint a maradék cukorral, a kakaóporral és a rummal habosra keverjük. Végül összekeverjük a pudingos masszával, és alaposan kihabosítjuk.
A grillázshoz a cukrot egy kis lábasban alacsony lángon felolvasztjuk, és aranybarna színűre karamellizáljuk. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, majd sütőpapírra öntjük. Ha teljesen kihűlt, apró darabokra törjük.
A tortalapokat megtöltjük a krémmel, és a külsejét is bevonjuk vele. A tetejét grillázs darabkákkal és ízlés szerint csokiforgácsokkal megszórjuk.
