Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Grillázsos diótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadjuk a cukor egyharmadát. A maradék cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és a rumot. A lisztet a sütőporral átszitáljuk, és a darált dióval együtt óvatosan a tojásos keverékhez forgatjuk. Végül a tojásfehérjehabot is beleforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze. A masszát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ilcsi konyha
Beküldte: 2013.06.02.

Tészta

Krém

Tetejére

Elkészítése

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, miközben fokozatosan hozzáadjuk a cukor egyharmadát. A maradék cukrot a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, az olajat és a rumot.

A lisztet a sütőporral átszitáljuk, és a darált dióval együtt óvatosan a tojásos keverékhez forgatjuk. Végül a tojásfehérjehabot is beleforgatjuk, ügyelve, hogy ne törjön össze.

A masszát egy 28 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, enyhén az oldalai felé húzva. Előmelegített, 175-180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. A sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A megsült tortalapot hagyjuk kihűlni, majd 3 egyenlő részre vágjuk.

A pudingporokat a tejjel és a cukor felével csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a darált diót, és pár percig kevergetve főzzük, majd teljesen kihűtjük.

A margarint a maradék cukorral, a kakaóporral és a rummal habosra keverjük. Végül összekeverjük a pudingos masszával, és alaposan kihabosítjuk.

A grillázshoz a cukrot egy kis lábasban alacsony lángon felolvasztjuk, és aranybarna színűre karamellizáljuk. Hozzáadjuk a durvára vágott diót, majd sütőpapírra öntjük. Ha teljesen kihűlt, apró darabokra törjük.

A tortalapokat megtöltjük a krémmel, és a külsejét is bevonjuk vele. A tetejét grillázs darabkákkal és ízlés szerint csokiforgácsokkal megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Ilcsi konyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is