Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Gríztorta II.

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojás sárgákat 5 dkg. Cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fél citrom levét, és héját. A fehérjét a maradék cukorral felverjük, és beletesszük a sárgába, majd belekeverjük a grízt és a mandulát is. Zsírozott, lisztezett formába töltjük, előmelegített sütőbe 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt kivesszük a formából és félbe vágjuk. A sárgabarack ízt felforrósítjuk, […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2010.10.10.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojás sárgákat 5 dkg. Cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fél citrom levét, és héját. A fehérjét a maradék cukorral felverjük, és beletesszük a sárgába, majd belekeverjük a grízt és a mandulát is. Zsírozott, lisztezett formába töltjük, előmelegített sütőbe 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt kivesszük a formából és félbe vágjuk. A sárgabarack ízt felforrósítjuk, és 2/3-ad részével megkenjük a tortalapot, rátesszük a másikat, és a maradék lekvárral megkenjük a torta tetejét. 2 órán át hűtőbe pihentetjük. A tejszínt felverjük, belekeverjük a narancslikőrt, majd tortadíszítőbe töltve először a tetejét, majd az oldalát díszítjük. Végül megszórhatjuk csokoládé szeletekkel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is