Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gríztorta II. recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 10 dkg búzadara
  • 0,5 db citrom leve
  • 0,5 db citrom héja
  • 6 dkg sárgabaracklekvár
  • 4 dl habtejszín
  • 5 cl narancslikőr
  • 1 csomag vanília

Elkészítése

A tojás sárgákat 5 dkg. Cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a fél citrom levét, és héját. A fehérjét a maradék cukorral felverjük, és beletesszük a sárgába, majd belekeverjük a grízt és a mandulát is. Zsírozott, lisztezett formába töltjük, előmelegített sütőbe 30-40 perc alatt aranysárgára sütjük. Ha kihűlt kivesszük a formából és félbe vágjuk. A sárgabarack ízt felforrósítjuk, és 2/3-ad részével megkenjük a tortalapot, rátesszük a másikat, és a maradék lekvárral megkenjük a torta tetejét. 2 órán át hűtőbe pihentetjük. A tejszínt felverjük, belekeverjük a narancslikőrt, majd tortadíszítőbe töltve először a tetejét, majd az oldalát díszítjük. Végül megszórhatjuk csokoládé szeletekkel.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/griztorta-2/