Elkészítése
A 3 tojásból és 3 evőkanál lisztből készítünk egy piskótát kerek tortaformában. Miután a piskóta kihűlt, vékonyan megkenjük lekvárral, majd visszatesszük a tortaformába. Közben a gyümölcsjoghurtba belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöt és a túrót. Ha befőttet használunk, a levében feloldjuk a zselatint, ha friss gyümölcsöt, akkor vízben oldjuk fel a zselatint.
A tejszínt kemény habbá verjük. A feloldott zselatin felét a joghurtos túróhoz keverjük, a másik felét a tejszínbe. A joghurtos túrót ráöntjük a lekvárral megkent piskótára, majd a tetejére simítjuk a felvert tejszínhabot. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Miután kihűlt, kivesszük a formából, és reszelt csokoládéval díszítjük.
Csokidíszek elkészítése
Egy videómegosztó oldalon láttam, hogyan készülnek a csokidíszek. Egy darab alufóliára öntjük a felolvasztott csokoládét, amit kanállal téglalap alakúra terítünk, kb. késfok vastagságúra. Ha a csokoládé picit megdermedt, hűtőbe tesszük. Miután teljesen megkeményedett, óvatosan hosszában tördeljük, és a tortába szúrjuk a díszeket.
Tortaforma mérete
16-18 cm
