Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 4 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg margarin

A krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0.3 liter tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 db nektarin
  • 1 db banán
  • 3 db szeder
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé

A 29 cm-es forma kikenéséhez

  • 1 kiskanál margarin

A díszítéshez

  • 1 dl habtejszín

Elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, és tovább verjük. Ezután óvatosan beleforgatjuk a lisztet, végül hozzáadjuk a megolvasztott, de már nem meleg margarint.

A masszát margarinnal kikent sütőformába simítjuk, és világosra sütjük. Ha a tészta elkészült, kihűtjük. A pudingport a szokásos módon felfőzzük, langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A süteményt hűtőbe tesszük, amíg a puding megszilárdul.

Ezután a tetejét gyümölcsökkel díszítjük. A zselatint 3 dl vízben, 2 evőkanál cukorral feloldjuk, felfőzzük, kissé lehűtjük, és amikor már kezd kocsonyásodni, a gyümölcsökre öntjük. Ismét hűtőbe tesszük, míg teljesen megdermed, majd szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gyumolcsos-torta-2/