Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Gyümölcsös túrótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gyümölcsös túrótorta egy friss, könnyű és mutatós desszert, amely tökéletes választás bármilyen alkalomra. A puha piskóta, a krémes túrótöltelék és a gyümölcsös réteg együtt igazán harmonikus ízvilágot ad.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.08.25.

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

A piskótát a tojások, a cukor (vagy édesítőszer), a liszt és a sütőpor felhasználásával megsütjük egy 24 cm-es kapcsos tortaformában. Miután kihűlt, félretesszük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, majd összekeverjük a felvert habbal, végül cukorral vagy édesítőszerrel ízesítjük. A kihűlt piskótalap tetejére egyenletesen elsimítjuk a túrókrémet.

A választott idénygyümölcsöt (pl. eper, málna, barack, áfonya) felkockázzuk vagy félbevágjuk, és a krém tetejére szórjuk. A tortazselét a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, majd egyenletesen a gyümölcsökre locsoljuk. Hűtőben pihentetjük, amíg a zselé teljesen megdermed.

Tálalás

A tortát éles késsel, forró vízbe mártva szeleteljük, hogy a zselés réteg is szépen vágódjon. Hűtve kínáljuk, frissítő desszertként.

Tipp

A torta még különlegesebb lesz, ha a túrókrémbe kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát keverünk. Ha savanykásabb gyümölcsöt használunk, a tetejére öntött zselé lehet akár gyümölcslé alapú is, így még karakteresebb ízt kap.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is