Elkészítése
A piskótát a tojások, a cukor (vagy édesítőszer), a liszt és a sütőpor felhasználásával megsütjük egy 24 cm-es kapcsos tortaformában. Miután kihűlt, félretesszük.
A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, majd összekeverjük a felvert habbal, végül cukorral vagy édesítőszerrel ízesítjük. A kihűlt piskótalap tetejére egyenletesen elsimítjuk a túrókrémet.
A választott idénygyümölcsöt (pl. eper, málna, barack, áfonya) felkockázzuk vagy félbevágjuk, és a krém tetejére szórjuk. A tortazselét a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, majd egyenletesen a gyümölcsökre locsoljuk. Hűtőben pihentetjük, amíg a zselé teljesen megdermed.
Tálalás
A tortát éles késsel, forró vízbe mártva szeleteljük, hogy a zselés réteg is szépen vágódjon. Hűtve kínáljuk, frissítő desszertként.
Tipp
A torta még különlegesebb lesz, ha a túrókrémbe kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát keverünk. Ha savanykásabb gyümölcsöt használunk, a tetejére öntött zselé lehet akár gyümölcslé alapú is, így még karakteresebb ízt kap.
