Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 0,5 csomag sütőpor

Krémhez

  • 0,5 kg túró
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál folyékony édesítő (vagy cukor )

Tetejére

  • gyümölcs (pl. eper, málna, barack, áfonya)
  • tortazselé

Elkészítése

A piskótát a tojások, a cukor (vagy édesítőszer), a liszt és a sütőpor felhasználásával megsütjük egy 24 cm-es kapcsos tortaformában. Miután kihűlt, félretesszük.

A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük. A túrót áttörjük, majd összekeverjük a felvert habbal, végül cukorral vagy édesítőszerrel ízesítjük. A kihűlt piskótalap tetejére egyenletesen elsimítjuk a túrókrémet.

A választott idénygyümölcsöt (pl. eper, málna, barack, áfonya) felkockázzuk vagy félbevágjuk, és a krém tetejére szórjuk. A tortazselét a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, majd egyenletesen a gyümölcsökre locsoljuk. Hűtőben pihentetjük, amíg a zselé teljesen megdermed.

Tálalás

A tortát éles késsel, forró vízbe mártva szeleteljük, hogy a zselés réteg is szépen vágódjon. Hűtve kínáljuk, frissítő desszertként.

Tipp

A torta még különlegesebb lesz, ha a túrókrémbe kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát keverünk. Ha savanykásabb gyümölcsöt használunk, a tetejére öntött zselé lehet akár gyümölcslé alapú is, így még karakteresebb ízt kap.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gyumolcsos-turo-torta/