Hozzávalók:
Tészta:
- 3 db tojás
- 4 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- fél csomag sütőpor
Túrós réteghez:
- 50 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 1 db citrom
- 3 evőkanál étkezési zselatin
- 1 dl víz
- 2 dl habtejszín
Tetejére:
- gyümölcs (ízlés szerint,Én vegyes gyümölcs mixet használtam)
- 1 csomag tortazselé
- 1 evőkanál cukor
- 1,5 dl víz
Elkészítése:
A tojásfehérjéket 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral és a sütőporral elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. 180 fokon tűpróbáig sütjük
A túrót a cukorral, a lereszelt citromhéjjal,a vízzel, a felvert habtejszínnel és a zselatinnal elkeverjük. Amikor kihűlt a tortalapunk rátesszük a túrókrémet és fóliával letakarva 1 órára hűtőbe tesszük.
Miután kivettük a hűtőből rátesszük a gyümölcsöt és a még meleg zselatint. Ha zselatin egy kicsit kihűlt ismét hűtőbe tesszük 1-2 órára. Ez után fogyasztható
[box style=”info”]Az elkészítési időt a hűtések nélkül írtam. Az első túrókrémes hűtésnél sem árt több mint 1 órán át hűtőben hagyni.[/box]