Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Túrókrém

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 10 dkg porcukor (kb, ízlés szerint)
  • 1 evőkanál vaníliás cukor vagy vaníliaaroma ízlés szerint
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 1 csomag zselatin fix

Tetejére

  • tetszés szerinti gyümölcs
  • 3,5 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • kevés citromlé
  • 15 g zselatin

Elkészítése

A sütőt 180 fokra bemelegítjük. A 28 cm-es tortaformát kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük.

Az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt kihabosítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a keményítőt.

A piskótamasszát belesimítjuk az előkészített formába és kb 20-25 perc alatt megsütjük, majd rácsra téve kihűtjük.

A kihűlt piskótát visszatesszük a formába és visszakapcsoljuk rá a forma oldalát.

A krémhez a túrót kikeverjük a joghurttal, cukorral, citromhéjjal, vaníliával, majd beledolgozzuk a zselatinfixet is. Ezzel is összedolgozzuk.

A túrós krémet a piskótára simítjuk. Kb 30 percre hűtőbe tesszük.

Közben a zselatint kevés vízbe beáztatjuk. A maradék vízbe belekeverjük a cukrot és a citromlevet, majd a beáztatott zselatint hozzáva az egészet összemelegítjük. Langyosra hűtjük.

A megdermedt túrós krémre tesszük a gyümölcsöket (mi most fagyasztott gyümölcsöt használtunk, kiengedés nélkül kell a túrókrémre tenni! Nem fogja eláztatni a tortát, mivel a hideg gyümölcstől a zselatin azonnal kötni kezd, ha nem túl meleg, ezért fontos jól kihűteni felhasználás előtt.). A langysra hűlt zselatint ráöntjük a gyümölcsökre és másnapig hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gyumolcsos-turotorta-7/