Elkészítése
A linzertészta elkészítése
Először a lisztet elkeverjük a porcukorral, majd a vajjal elmorzsoljuk, amíg morzsás állagot nem kapunk. Hozzáadjuk a tojást, és alaposan összegyúrjuk, amíg a tészta sima nem lesz. Ezt követően a tésztát egy kerek tortaformába helyezzük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
A krém elkészítése
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport, cukrot és tejet összekeverjük, és a szokásos módon pudingot főzünk belőle. A barackokat felkockázzuk, és hozzáadjuk a kész pudinghoz. A barackos pudingot ráöntjük a megsült tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk.
Díszítés és zselé elkészítése
A puding tetejére szőlőszemeket helyezünk, és félretesszük hűlni. Közben elkészítjük a zselét a tetejére. A tortazselét és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Körülbelül 20 másodpercig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk 5 percig hűlni.
Amikor a zselé kissé lehűlt, egyenletesen ráöntjük a tortára, és szétterítjük, hogy teljesen befedje a gyümölcsöket és a krémet.
Hűtés és tálalás
A tortát 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen és az ízek összeérjenek. A hűtés után szeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
