Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcstorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A linzertésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj (vagy margarin)
  • 1 db tojás

A vaníliakrémhez

  • 0,5 liter tej
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 4 nagyobb barack

A tortazseléhez

  • 1 csomag piros tortazselé
  • 3 evőkanál cukor
  • 2,5 dl víz
  • 1 fürt fehér szőlő
  • 1 fürt kék szőlő

Elkészítése

A linzertészta elkészítése

Először a lisztet elkeverjük a porcukorral, majd a vajjal elmorzsoljuk, amíg morzsás állagot nem kapunk. Hozzáadjuk a tojást, és alaposan összegyúrjuk, amíg a tészta sima nem lesz. Ezt követően a tésztát egy kerek tortaformába helyezzük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A krém elkészítése

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A pudingport, cukrot és tejet összekeverjük, és a szokásos módon pudingot főzünk belőle. A barackokat felkockázzuk, és hozzáadjuk a kész pudinghoz. A barackos pudingot ráöntjük a megsült tésztára, és egyenletesen eloszlatjuk.

Díszítés és zselé elkészítése

A puding tetejére szőlőszemeket helyezünk, és félretesszük hűlni. Közben elkészítjük a zselét a tetejére. A tortazselét és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, és folyamatos keverés mellett felforraljuk. Körülbelül 20 másodpercig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk 5 percig hűlni.

Amikor a zselé kissé lehűlt, egyenletesen ráöntjük a tortára, és szétterítjük, hogy teljesen befedje a gyümölcsöket és a krémet.

Hűtés és tálalás

A tortát 2-3 órára hűtőbe tesszük, hogy a zselé megdermedjen és az ízek összeérjenek. A hűtés után szeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/gyumolcstorta-4/