Elkészítése
Tészta
A puha margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját. A tojásfehérjéket külön felverjük a kristálycukorral, és óvatosan a margarinos masszához keverjük. Végül beleforgatjuk a lisztet, amelyben előzőleg elkevertük a sütőport és a vaníliás cukrot.
A masszát kivajazott, lisztezett gyümölcstortaformába öntjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Ha langyosra hűlt, kivesszük a formából, és megfordítjuk.
Krém
A tojások sárgáját és a pudingport kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet a cukor felével felforraljuk, majd hozzáadjuk a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük. Közben a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A hab egyharmadát habverővel gyorsan a pudingba keverjük, a maradékot pedig óvatosan beleforgatjuk. A forró krémet azonnal a tortaalap tetejére simítjuk, és teljesen kihűtjük.
Díszítés
A kihűlt krémet ízlés szerint friss gyümölcsökkel díszítjük. A színtelen tortazselét a csomagolás utasításai szerint elkészítjük, majd a gyümölcsökre öntjük. Dermedés után szeletelhető és tálalható.
Tipp
A torta még finomabb lesz, ha a gyümölcsöket kissé variáljuk: készíthetjük eperrel, málnával, barackkal vagy akár szőlővel is. Ha szeretnénk pikánsabb ízt, a krémhez egy kevés reszelt citromhéjat is adhatunk.
