Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos- ananászos álomtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 10 db tojás
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 2,5 dl tej
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 konzerv ananász (levestől )
  • 1,5 teáskanál zselatin

Hab

  • 6 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
Habos- ananászos álomtorta

Elkészítése

Először a 10 tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a 10 evőkanál kristálycukrot, és addig keverjük, amíg habos nem lesz. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, végül belekeverjük a 10 evőkanál lisztet és a sütőport. A masszát egy kivajazott-lisztezett tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

A krém összetevőit (általában cukor, tej, tojás, esetleg liszt vagy keményítő) felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a habhoz a tejszínhabot robotgéppel kemény habbá verjük. Miután a krém kihűlt, óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal, hogy könnyű, habos állagot kapjunk.

Torta összeállítása

A megsült és kihűlt piskótát három egyenlő részre vágjuk, majd mindegyik réteget enyhén meglocsoljuk rumaromával. A tortaformát, amelyben sütöttük a piskótát, kibéleljük alufóliával úgy, hogy a fólia minden oldalon túllógjon.

Először a lecsöpögtetett gyümölcsöt öntjük a tortaformába. Erre kerül a krém egy része, majd az első piskótalap. Ismét krémet kenünk rá, majd újabb piskótalap következik, ezt még egyszer megismételjük.

Hűtés és tálalás

Az alufóliát ráhajtjuk a tortára, és hűtőbe tesszük kb. 2-3 órára, hogy a torta összeálljon. Amikor készen van, a tortát kivesszük a hűtőből, és tálalásra készen felszeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/habos-ananaszos-alomtorta/