Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Habos diótorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A habos diótorta igazi ünnepi sütemény, amely puha piskótalapokból, lágy krémből és könnyű tejszínhabból áll. A dió és a rum íze különlegessé teszi, így születésnapra, családi összejövetelre vagy ünnepi alkalmakra is tökéletes választás. Mutatós és kiadós torta, amit biztosan mindenki örömmel fogyaszt.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Beküldte: 2013.10.22.

Piskóta

Krém

Díszítés

Elkészítése

Három tojást a cukorral 10 perc alatt habosra verünk. A lisztet elkeverjük darált dióval és sütőporral, majd óvatosan a felvert tojáshoz forgatjuk. A masszát kivajazott, lisztezett, 26 cm-es tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Ugyanígy járunk el még kétszer, hogy összesen három piskótalapot kapjunk. A lapokat teljesen kihűtjük.

Krém készítése

Kevés tejben elkeverjük a lisztet és a pudingport, majd a maradék tejjel felöntve, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a pudinghoz keverjük. Ezután beleforgatjuk a darált diót, a citrom reszelt héját és levét, valamint a rumot. A habtejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez adjuk.

Összeállítás és díszítés

A piskótalapokat egymásra helyezzük, közben megtöltjük a diós krémmel. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel. A maradék tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, majd ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Végül megszórjuk pörkölt, darált dióval, és egész diószemekkel dekoráljuk.

Tipp

A krémbe tehetünk egy kevés narancshéjat vagy narancslét is, amitől frissebb ízt kap. Ha szeretnénk, a tortát egy éjszakára hűtőben pihentethetjük, így másnap még szebben szeletelhető és jobban összeérnek az ízek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Tothne Kovacs Zsuzsanna
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is