Elkészítése
Három tojást a cukorral 10 perc alatt habosra verünk. A lisztet elkeverjük darált dióval és sütőporral, majd óvatosan a felvert tojáshoz forgatjuk. A masszát kivajazott, lisztezett, 26 cm-es tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Ugyanígy járunk el még kétszer, hogy összesen három piskótalapot kapjunk. A lapokat teljesen kihűtjük.
Krém készítése
Kevés tejben elkeverjük a lisztet és a pudingport, majd a maradék tejjel felöntve, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a pudinghoz keverjük. Ezután beleforgatjuk a darált diót, a citrom reszelt héját és levét, valamint a rumot. A habtejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez adjuk.
Összeállítás és díszítés
A piskótalapokat egymásra helyezzük, közben megtöltjük a diós krémmel. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel. A maradék tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, majd ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Végül megszórjuk pörkölt, darált dióval, és egész diószemekkel dekoráljuk.
Tipp
A krémbe tehetünk egy kevés narancshéjat vagy narancslét is, amitől frissebb ízt kap. Ha szeretnénk, a tortát egy éjszakára hűtőben pihentethetjük, így másnap még szebben szeletelhető és jobban összeérnek az ízek.
