Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos diótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 9 db tojás
  • 9 evőkanál cukor
  • 9 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál darált dió
  • 3 csomag sütőpor

Krém

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1,1 liter tej
  • 5 dkg darált dió
  • 1 üvegcse rumaroma (0,5 dl)
  • 40 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 6 evőkanál liszt

Díszítés

  • 6 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • pörkölt dió (darált )
  • dió (egész )

Elkészítése

Három tojást a cukorral 10 perc alatt habosra verünk. A lisztet elkeverjük darált dióval és sütőporral, majd óvatosan a felvert tojáshoz forgatjuk. A masszát kivajazott, lisztezett, 26 cm-es tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Ugyanígy járunk el még kétszer, hogy összesen három piskótalapot kapjunk. A lapokat teljesen kihűtjük.

Krém készítése

Kevés tejben elkeverjük a lisztet és a pudingport, majd a maradék tejjel felöntve, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítjuk, majd a pudinghoz keverjük. Ezután beleforgatjuk a darált diót, a citrom reszelt héját és levét, valamint a rumot. A habtejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez adjuk.

Összeállítás és díszítés

A piskótalapokat egymásra helyezzük, közben megtöltjük a diós krémmel. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel. A maradék tejszínt habfixálóval kemény habbá verjük, majd ízlés szerint díszítjük vele a tortát. Végül megszórjuk pörkölt, darált dióval, és egész diószemekkel dekoráljuk.

Tipp

A krémbe tehetünk egy kevés narancshéjat vagy narancslét is, amitől frissebb ízt kap. Ha szeretnénk, a tortát egy éjszakára hűtőben pihentethetjük, így másnap még szebben szeletelhető és jobban összeérnek az ízek.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/habos-diotorta/