Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos epertorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 40 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 40 dkg natúr joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatinpor (25 gr)
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál víz (vagy eperlé )

Díszítéshez

  • pár szem eper
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítése

A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapot sütünk, mikor kihűlt két lapra vágjuk. Az epret megmossuk, pár szemet félre teszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk és botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint beáztatjuk 6 ek. vízbe vagy eperlébe és állni hagyjuk. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a vaníliás cukorral.

A zselatint felmelegítjük, hozzáadunk 3 ek. mascarponés krémet, majd a krém egészéhez adjuk, jól átkeverjük. A habtejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a pépesített eperhez. A habos epret beleforgatjuk a zselatinos mascarponéba. A piskótalapunk köré felrakjuk a kapcsos tortaformát, rásimítjuk a krémet és befedjük a másik tortalappal, kicsit megnyomkodjuk.

Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk.

A habtejszínt habbá verjük, habzsákba töltjük és ezzel díszítjük a tortánkat. Pár szem eperrel dekoráljuk.

https://receptneked.wps.hu/torta-receptek/habos-epertorta/